Translate

Žiūrėti į dangų gali nemokamai...!!!

2012-04-10

LYSVĖS PARUOŠIMAS DEKORATYVIESIEMS ŽOLINIAMS AUGALAMS



       Atsižvelgus į augalo poreikius parenkama vieta kur bus daroma lysvė, pasirinkus norimą formą, formuojama aiškių linijų lysvė, kad nenukrypti, naudojama virvė pritvirtinta prie kuoliukų ir metras. Norint sukasti tiesią paprastą lysvę, palei kraštą ištempiame siūlą, pagal kurį kasant lygiuojame, atsiskaičiuojame norimą atstumą nuo kiekvieno  kuoliuko ir į tas vietas vėl statome kuoliukus su virve, taip randame gretimais antra tiesią liniją pagal kuria lygiuojame kraštą, šitaip sukasame lygią lysvę.
        Kastuvu iškasame 20 cm gylio duobę. Žemės luitus dedame į šoną arba ant lysvės krašto. Iškastus žemės luitus dedame į iškastą duobę, vieną šalia kito, velėna šaknimis į viršų. Jei norime sodinti iškart, naudojant kastuvą luitai sutrupinami, žemė sukasama giliau, pašalinamos piktžolės. Paviršių susmulkiname kapliuku ir išlyginame grebliu. Lysvės paviršius turi būti lygus su lysvės kraštu, ar net truputį aukštesnis.  Jei žemė nederlinga lysvės paviršių reikėtų pakeisti kitu, pvz. Atvežant  komposto.
P.S. kasant lysvę einama atbulomis. 

                              
P.s. paveikslėlis ir tekstas Monikos Inciutės. Norint naudoti šiuos duomenis rašto ar kituose darbuose turite gauti autoriaus sutikimą arba darbuose paminėti autorių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą